5 κορυφαίοι λόγοι για να συμμετάσχεις σε μία εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα

Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα είναι μια εμπειρία που μεταμορφώνει τη ζωή σου. Όσοι έχουν την πεποίθηση ότι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα είναι μόνο για όσους επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι γιόγκα, κάνουν λάθος. Ναι, το να γίνεις δάσκαλος είναι μία από τις πτυχές ενός προγράμματος εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα.

Είναι ένα ταξίδι αυτοεξερεύνησης, όπου συνδέεστε με την “αληθινή” πνευματική σας ύπαρξη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, βιώνετε απρόβλεπτα οφέλη, αυτομεταμόρφωση και γεύεστε τις γεύσεις της επίγνωσης. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα είναι ένα εκτεταμένο μάθημα που εμπεδώνει τις αρχές της γιόγκα, την ηθική, στον τρόπο ζωής σας για να σας εξελίξει σωματικά, διανοητικά και πνευματικά.

Ακολουθούν οι πέντε λόγοι που θα πρέπει να σας εμπνεύσουν να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα.

Εμβαθύνετε την προσωπική σας πρακτική: Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα σας επιτρέπει να βυθιστείτε στην πρακτική της γιόγκα σε βαθύτερο επίπεδο. Θα μάθετε όχι μόνο τις φυσικές πτυχές των στάσεων της γιόγκα, αλλά και τη φιλοσοφία, τις τεχνικές διαλογισμού και την αναπνοή. Αυτή η σε βάθος εξερεύνηση της γιόγκα θα ενισχύσει την προσωπική σας πρακτική και θα αποτελέσει ένα στέρεο θεμέλιο για τη δική σας ανάπτυξη και αυτογνωσία.

Αποκτήστε ολοκληρωμένες γνώσεις: Η εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα δεν περιορίζεται μόνο στο να μάθετε πώς να διδάσκετε μαθήματα γιόγκα. Παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των διαφόρων πτυχών της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένης της ανατομίας, της ευθυγράμμισης, της αλληλουχίας, καθώς και της ιστορίας και της φιλοσοφίας της γιόγκα. Θα αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων που θα σας επιτρέψει να μοιραστείτε την πρακτική της γιόγκα με αυτοπεποίθηση και αυθεντικότητα με άλλους.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων διδασκαλίας: Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για να ενταχθείτε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα είναι να αναπτύξετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνετε ένας αποτελεσματικός δάσκαλος γιόγκα. Μέσα από την πρακτική εξάσκηση και την καθοδήγηση από έμπειρους εκπαιδευτές, θα μάθετε πώς να υποδεικνύετε και να επιδεικνύετε στάσεις, να δημιουργείτε ουσιαστικές και ισορροπημένες ακολουθίες και να δημιουργείτε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για τους μαθητές σας. Θα έχετε επίσης ευκαιρίες να εξασκηθείτε στη διδασκαλία σε εποπτευόμενο περιβάλλον, λαμβάνοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση για να βελτιώσετε το στυλ διδασκαλίας σας.

Εμβαθύνετε την αυτογνωσία σας: Η εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα δεν αφορά μόνο την εκμάθηση της διδασκαλίας της γιόγκα- είναι επίσης ένα μεταμορφωτικό ταξίδι αυτογνωσίας. Μέσω της ενδοσκόπησης, της αυτοκριτικής και διαφόρων πρακτικών ενσυνειδητότητας, θα αποκτήσετε βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας, των πεποιθήσεών σας και των προτύπων συμπεριφοράς σας. Αυτή η αυξημένη αυτογνωσία μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη, βελτιωμένες σχέσεις και μια μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού και της εκπλήρωσης στη ζωή.

Γίνετε εξειδικευμένος δάσκαλος γιόγκα: Η εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να εμβαθύνετε την πρακτική σας, να εξελιχθείτε και να γίνετε εξειδικευμένος δάσκαλος. Το YTT είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθιερώσετε μια ακμάζουσα καριέρα στη γιόγκα και σας δίνει μια καταπληκτική ευκαιρία να βοηθήσετε τους άλλους. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, μαθαίνετε πώς να αναλαμβάνετε μια συνεδρία με ένα λεπτομερές μάθημα για τη μεθοδολογία της γιόγκα. Μαθαίνετε πώς να διδάσκετε στην τάξη ασάνες, πραναγιάμα και πολλά άλλα. Ξεκινήστε με αυτοπραγμάτωση, ενταχθείτε στο πρόγραμμα 200 ωρών εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα και ζήστε το όνειρό σας να γίνετε δάσκαλος γιόγκα. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας με το πρόγραμμα 300 ωρών YTT ή αποκτήστε εξειδίκευση σε συγκεκριμένο τομέα. Η γιόγκα είναι ο τρόπος ζωής και η Εκπαίδευση στη Γιόγκα είναι το μονοπάτι που σας κάνει να μάθετε πώς να τη ζείτε. Στον σημερινό κόσμο, η σημασία της γιόγκα έχει αυξηθεί αλματωδώς λόγω της αυξανόμενης εστίασης στη σωματική και ψυχική υγεία. Εάν στοχεύετε σε μια εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα, βεβαιωθείτε πάντα ότι είναι πιστοποιημένη από τη Yoga Alliance και η διδασκαλία είναι αυθεντική, όπου μπορείτε να μάθετε για τη γιόγκα στην πραγματική της ουσία.

Θυμηθείτε, αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για να συμμετάσχετε στην εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα και η εμπειρία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα και τους προσωπικούς σας στόχους. Είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να επιλέξετε ένα πρόγραμμα κατάρτισης που να ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες σας.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Ημερομηνίες
6 – 27 Ιουνίου 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Αγγλικά

Ημερομηνίες
3 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερομηνίες
8-9 & 15-16 Οκτωβρίου 2022 

Ημερομηνίες
11-12 & 18-19 Μαρτίου 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Δεκέμβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Απριλίου)

Ημερομηνίες
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Νοέμβριος)

Ημερομηνίες
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Ιανουάριος)

Ημερομηνίες
21/01/2023 – 23/04/2023