Πώς θα ξεχωρίσεις ως δάσκαλος γιόγκα; 7 βασικές στρατηγικές!

Στο σημερινό τοπίο της γιόγκα, όπου κάθε γωνιά φαίνεται να φιλοξενεί ένα στούντιο γιόγκα, το να ξεχωρίζεις ως δάσκαλος γιόγκα δεν είναι απλώς ευεργετικό, αλλά ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σου! Για να γίνεις ο δάσκαλος που αναζητούν οι μαθητές, μπορείς να δοκιμάσεις τις παρακάτω 7 βασικές στρατηγικές που θα σε βοήθησουν να λάμψεις στον πυκνοκατοικημένο κόσμο της διδασκαλίας της γιόγκα και να ξεχωρίσεις ως δάσκαλος γιόγκα!

1. Καλλιέργησε το δικό σου στυλ διδασκαλίας

Η αυθεντικότητά σου είναι η υπερδύναμή σου ως δάσκαλος γιόγκα. Το μοναδικό σου υπόβαθρο, οι εμπειρίες και η προσωπικότητά σου διαμορφώνουν το στυλ διδασκαλίας σου. Αγκάλιασε το πλήρως! Αντί να μιμείσαι άλλους δασκάλους, γιόρτασε αυτό που σε κάνει, εσένα. Η αυθεντικότητα έχει απήχηση στους μαθητές, κάνοντας τα μαθήματά σου ξεχωριστά και αξέχαστα!

2. Βρες την αυθεντική σου φωνή

Η αυθεντικότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να ξεχωρίσεις ως δάσκαλος γιόγκα. Το στυλ διδασκαλίας σου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά είσαι, παρά να αποτελεί απομίμηση κάποιου άλλου. Εμπότισε τα μαθήματά σου με την αυθεντική σου φωνή, μοιράσου την δική σου αλήθεια είτε πρόκειται για τις προσωπικές σου ιστορίες, το χιούμορ ή το πάθος σου για μια συγκεκριμένη πτυχή της γιόγκα.

Ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να συμμετέχεις σε βιωματικές εκπαιδεύσεις όπως το Transform your Life Training της Anahata Yoga Academy, το οποίο μέσα σε όλα τα εργαλεία ζωής που προσφέρει είναι και το voice training!

“Η αυθεντικότητα είναι η καθημερινή πρακτική του να αφήνουμε πίσω αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να είμαστε και να αγκαλιάζουμε αυτό που είμαστε”

Brené Brown

3. Επένδυσε στη συνεχή εκπαίδευση γιόγκα

Το να μένεις στάσιμος δεν είναι επιλογή. Επένδυσε λοιπόν στην εξέλιξή σου ως δάσκαλος, φροντίζοντας για τη συνεχή επιμόρφωσή σου. Γράψου σε προγράμματα εξειδίκευσης, παρακολούθησε σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια και αναζήτησε καθοδήγηση από έμπειρους δασκάλους. Όσο περισσότερο μαθαίνεις και διευρύνεις τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου, τόσο περισσότερα έχεις να προσφέρεις στους μαθητές σου. Δες τα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα εξειδίκευσης και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Anahata Yoga Academy που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και πτυχών της γιογκικής παράδοσης

4. Εξειδικεύσου και βρες τη θέση σου

Οι δάσκαλοι των 200 ωρών συχνά χάνονται μέσα στο πλήθος. Βρες τη δική σου θέση μέσα στον κόσμο της γιόγκα. Εξερεύνησε τους τομείς που πραγματικά έχουν απήχηση σε σένα, όπως η prenatal yoga, η yoga therapy, ο διαλογισμός, ή ένα συγκεκριμένο στυλ όπως η vinyasa, η yin yoga, η gentle yoga κ.α.. Η εξειδίκευση σε κάνει να ξεχωρίζεις, κάνοντάς σε τον ειδικό στον τομέα που έχεις επιλέξει, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες ομάδες κοινού με μοναδικές ανάγκες!

5. Δημιούργησε μοναδικά μαθήματα και εργαστήρια γιόγκα

Η καινοτομία είναι ο σύμμαχός σου! Σκέψου πέρα από το στρωματάκι της γιόγκα όταν σχεδιάζεις τα μαθήματα και τα εργαστήριά σου. Δημιούργησε μοναδικά θέματα, κύκλους μαθημάτων ή υβριδικά μαθήματα που συνδυάζουν τη γιόγκα με άλλες πρακτικές όπως ο χορός, η τέχνη ή η μουσική. Οι καινοτόμες δράσεις αιχμαλωτίζουν τη φαντασία των μαθητών που αναζητούν φρέσκες και μεταμορφωτικές εμπειρίες.

6. Δημιούργησε μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η διαδικτυακή σου παρουσία είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Δημιούργησε ένα site, διατήρησε ενεργά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράσου τακτικά πολύτιμο περιεχόμενο. Να είσαι συνεπής στη διαδικτυακή σου παρουσία και επικοινωνία. Μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία όχι μόνο δημιουργεί εμπιστοσύνη, αλλά σε καθιστά πιο προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό! Το 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy προσφέρει έξτρα μάθημα “Yoga Marketing”!

7. Φτιάξε μια υποστηρικτική κοινότητα γιόγκα

Μια υποστηρικτική κοινότητα γιόγκα μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Δημιούργησε ένα φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον στις τάξεις και το στούντιό σου. Ενθάρρυνε τους μαθητές να συνδέονται μεταξύ τους, τόσο μέσα όσο και έξω από την τάξη. Μια ισχυρή αίσθηση κοινότητας κάνει τους μαθητές να επιστρέφουν και συχνά οδηγεί σε συστάσεις από στόμα σε στόμα, που είναι ένας ισχυρός τρόπος για να ξεχωρίσεις.

Εν ολίγοις, το να ξεχωρίζεις ως δάσκαλος γιόγκα απαιτεί ένα συνδυασμό αυθεντικότητας, συνεχούς μάθησης, εξειδίκευσης, καινοτομίας, διαδικτυακής παρουσίας και δημιουργίας κοινότητας. Υιοθετώντας αυτές τις στρατηγικές, όχι μόνο θα ξεχωρίσεις στο πολυπληθές τοπίο της γιόγκα, αλλά θα εμπλουτίσεις τις ζωές των μαθητών σου με τη μοναδική σου προσέγγιση και διδασκαλία!

Υπογράφει η Elena Mouratidou, ιδρύτρια της Anahata Yoga Academy, Yoga Master Trainer, E-RYT 500, Dharma Yoga Teacher 800hr, Master NLP Coach.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Alexandra

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Alexandra

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Course language: greek

Dates
6 – 27 of June 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Course language: english

Dates
3 - 24 of September 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(December)

Dates
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(April)

Dates
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(October)

Dates
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(May)

Dates
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(November)

Dates
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(January)

Dates
21/01/2023 – 23/04/2023