Advanced Yoga 500hr Teacher Training (Online)

Το  ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Anahata Yoga Academy που προσφέρει ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος

 1. αναγνωρίζονται διεθνώς ως δάσκαλοι hatha yoga.
 2. Γίνονται μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Yoga Alliance USA ως RYT500.

Η Anahata Yoga Academy είναι η μόνη ακαδημία στην Ελλάδα που είναι επίσημο μέλος της Yoga Alliance USA στο επίπεδο RYS200 και RYS500

Με πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα, η Anahata Yoga Academy και η Έλενα Μουρατίδου, οργανώνουν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πάνω από 500 ώρες εκπαίδευσης για δασκάλους γιόγκα που θέλουν να εμβαθύνουν στην επιστήμη της γιόγκα και του ολιστικού τρόπου ζωήςΗ Anahata Yoga Academy είναι ο μοναδικός οργανισμός που προσφέρει 500 ώρες Advanced Yoga εκπαίδευσης και όχι 300!

Πρόκειται για μία σειρά από 12 αυτοτελείς βιωματικές εκπαιδευτικές ενότητες που συνδυάζουν τις παραδοσιακές διδασκαλίες της γιογκικής παράδοσης με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Κάθε ενότητα είναι ξεχωριστά μοναδική, με στόχο να ανοίξει τους ορίζοντες στους εκπαιδευόμενους για να βιώσουν την καινούργια αυτήν προσέγγιση και να την εφαρμόσουν και οι ίδιοι στις διδασκαλίες τους. Για κάθε μία από τις ενότητες του εκπαιδευτικού έχουμε επιλέξει τους πλέον καταρτισμένους εκπαιδευτές στο εκάστοτε αντικείμενο, με στόχο οι σπουδαστές μας να απολαύσουν τα οφέλη μιας σωστής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μία έως δύο ακαδημαϊκές χρονιές και ο κάθε μαθητής μπορεί να επιλέξει είτε το συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (και τις 12 ενότητες), είτε τμήματα αυτού ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο κάθε σπουδαστής μπορεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα με όποια ενότητα θέλει. Για την απόκτηση της πιστοποίησης του Advanced Yoga 500hr Teacher Training θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί όλες οι ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Γιατί να επιλέξεις το Advanced Yoga 500hr Teacher Training της Anahata Yoga Academy

 Είναι το ΜΟΝΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει άρτια, τη θεωρητική γνώση και κατάρτιση, με τη ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, μία καινοτομία της Anahata Yoga Academy.

 Όλοι οι εκπαιδευτές είναι αναγνωρισμένοι δάσκαλοι γιόγκα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και έχουν ολοκληρώσει οι ίδιοι πάνω από 5000 ώρες εκπαίδευσης.

 Η Anahata Yoga Academy, μέσα από τη μακροχρόνια πορεία του στην εκπαίδευση των δασκάλων γιόγκα, έχει αποκτήσει το καλύτερο όνομα στην αγορά εργασίας. Έτσι, είναι πολύ εύκολο για τους απόφοιτους των προγραμμάτων μας να δουλέψουν ως δάσκαλοι γιόγκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Στην Ελλάδα, σε μία καθαρά τουριστική χώρα, οι δάσκαλοι γιόγκα της Anahata Yoga Academy, μπορούν εύκολα να απορροφηθούν στον τομέα του τουρισμού, να διδάξουν γιόγκα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να οργανώσουν τα δικά τους σεμινάρια και yoga retreats.

 Υπάρχει άμεση προσωπική επαφή με τους εκπαιδευτές (mentoring), στήριξη και καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

 Όλοι οι δάσκαλοι και η ίδια η ακαδημία, είναι προσαρμοσμένοι και ενημερωμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της γιόγκα και έτσι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

 Παρέχουμε το πιο πλήρες εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, στα ελληνικά και στα αγγλικά και μια πολύ πλούσια διεθνή προτεινόμενη βιβλιογραφία για περαιτέρω προσωπική μελέτη και εμβάθυνση

 Μέσα στο πρόγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν και το διαδικτυακό τρόπο διδασκαλίας της γιόγκα, μία σύγχρονη τάση που θα παραμείνει στη ζωή μας.

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση να ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ είναι
 1. Το βιωματικό κομμάτι του προγράμματος, καθώς κάθε ενότητα, κάθε εργαστήριο, δεν είναι ακόμα μία “διάλεξη” κάποιου “ειδικού”, είναι μία εμπειρία ζωής που βιώνεται από τον ίδιο τον εκπαιδευόμενo με την καθοδήγηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή. Έτσι, ο εκπαιδευόμενος δάσκαλος γιόγκα μαθαίνει πως να μοιράζεται στις δικιές του τάξεις, μέσα από το προσωπικό του βίωμα, γεγονός που τον κάνει να ξεχωρίσει και από δάσκαλος γιόγκα, να γίνει ένας δάσκαλος ζωής!
 2. Οι πλέον καταρτισμένοι εκπαιδευτές με στόχο οι σπουδαστές μας να απολαύσουν τα οφέλη μιας σωστής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.
 3. Η δομή και η αρτιότητα του προγράμματος έτσι, ώστε, οι σπουδαστές να μπορέσουν οι ίδιοι να διδάξουν, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ασφαλείς και μεταμορφωτικές τάξεις γιόγκα.
 4. Η διαδραστικότητα του προγράμματος και η βιωματική συμμετοχή των ίδιων των σπουδαστών. Δεν τα μαθαίνουν απλά, τα κάνουν βίωμα τους και φυσικά αυτό κάνει τους σπουδαστές μας να ξεχωρίζουν διεθνώς!
 5. Η πολυετής εμπειρία της εκπαιδευτικής ομάδας σε εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδας! Διδάσκουμε εκπαιδευτικά προγράμματα γιόγκα από το 2008 και μετράμε εκατοντάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο που έχουν εξελιχθεί υπέροχοι δάσκαλοι γιόγκα!
 6. Όλη η εκπαιδευτική ομάδα συνεχίζει ακούραστα και με μεγάλο ενθουσιασμό την δική της εκπαίδευση σε προγράμματα «Train the Trainer» δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους γιόγκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα εξελίσσεται διαρκώς έτσι, ώστε, να προσφέρει την πιο υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία στους σπουδαστές μας.
 7. Η δέσμευση της ομάδας μας στο σύστημα της γιόγκα ως τρόπος ζωής και όχι μόνο ως ένα είδος άσκησης.
 8. Η δέσμευση μας στο να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας με ανεξάντλητα εργαλεία, πρακτικές για να συναντήσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και τελικά αυτή να μοιραστούν με τους δικούς τους μαθητές, αν και όταν αποφασίσουν οι ίδιοι να διδάξουν.
 9. Η μεγάλη απορρόφηση που έχουν οι σπουδαστές μας, μετά το τέλος των προγραμμάτων μας από την εγχώρια αγορά και από αυτήν του εξωτερικού.
 10. Η δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων που συνεχίζει να αλληλοϋποστηρίζεται και μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος.
 11. Τα αποτελέσματα μας φυσικά! Η χαρά, η μεταμόρφωση, η ζωντάνια των σπουδαστών μας και η θαυμαστή τους εξέλιξη. Η δική τους φωνή, τα δικά τους βιώματα μέσα στο πρόγραμμα, είναι για εμάς η καλύτερη απόδειξη πως αυτό το πρόγραμμα ξεχωρίζει!
Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ΕΣΕΝΑ που θέλεις να εμβαθύνεις στην προσωπική σου εξέλιξη μέσω της γιόγκα.

Σε εσένα που δε σου αρκεί να είσαι άλλος ένας yoga instructor, αλλά θέλεις να γίνεις ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ της yoga.

Σε εσένα που θέλεις να εκπαιδευτείς σε έναν χώρο που ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ στην εκπαίδευση της επιστήμης της γιόγκα.

Σε εσένα που θέλεις να ζεις μία ισορροπημένη ζωή.

Σε εσένα που ήρθε η ώρα να φέρεις στη ζωή σου ακόμα περισσότερη υγεία σε όλους τους τομείς και μία αρμονική σχέση με τον εαυτό σου και το περιβάλλον στο οποίο ζεις.

Σε εσένα που δεν αρκείσαι στο λίγο και στο μέτριο και θέλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου το καλύτερο, γιατί αυτό αξίζεις.

Σε εσένα που σε ενδιαφέρει να διδάξεις και να εμπνεύσεις άλλους ανθρώπους, μέσω της γιόγκα.

Οργάνωση και Διεύθυνση του προγράμματος

Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Yoga Master Trainer, Dharma Yoga Advanced Teacher 800hr)

1. Ανάπτυξη των Δεξιοτήτων της Διδασκαλίας της Γιόγκα

Διδάσκει

Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Certified Dharma Yoga Teacher)

Περιλαμβάνει

 • Προηγμένες Διδακτικές Ικανότητες και Μεθοδολογίες
 • Ο σχεδιασμός μια βαθιάς, μεταμορφωτικής τάξης γιόγκα
 • Ο δάσκαλος γιόγκα, πέρα από την άσανα
 • Τεχνικές διδασκαλίας προχωρημένων πρακτικών γιόγκα
 • Η γιόγκα ως μια πρακτική Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης
 • Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία με τους μαθητές
 • Ανάπτυξη τεχνικών για ενσωμάτωση όλων των πτυχών της γιόγκα σε μια τάξη (στάσεις, τεχνικές αναπνοής/καθαρισμού, διαλογισμός, φιλοσοφία και χαλάρωση)
 • Εφαρμογή μη βίαιης επικοινωνίας στο περιβάλλον μιας τάξης γιόγκα
 • Χρήση γλώσσας και φωνής κατά τη διάρκεια μιας τάξης γιόγκα
 • Τεχνικές και μεθοδολογία για τη δημιουργία χώρου σε κάθε μαθητή για προσωπική μεταμόρφωση μέσα στις τάξεις γιόγκα
 • Η τέχνη της παρατήρησης σε μια τάξη γιόγκα
 • Διδακτικές ικανότητες για να μείνουμε αυθεντικοί και διαφανείς, δυναμικοί και εμπνευστικοί ως δάσκαλοι γιόγκα
 • Πρακτική διδασκαλίας σε μικρές ομάδες και ανατροφοδότηση

Ημερομηνίες

25-26 Νοεμβρίου 2023 | 09:00 – 17:00

2. Gentle Yoga Immersion

Διδάσκει

Αλεξάνδρα Παλαντζά (Yoga Alliance E-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Nidra)

Περιλαμβάνει

 • Τι είναι η gentle yoga και σε τι διαφέρει από ένα οποιοδήποτε άλλο μάθημα γιόγκα
 • Ποια είναι τα οφέλη της gentle yoga
 • Τα είδη της gentle yoga
 • Σε ποιους απευθύνεται και πότε επιλέγουμε να προσφέρουμε μια τέτοια τάξη
 • Η επίδραση της gentle yoga στην ανθρώπινη ψυχολογία και στο λεπτοφυές σώμα
 • Δημιουργώντας τις συνθήκες, ώστε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή τάξη gentle yoga
 • Μεθοδολογία τάξης
 • Γλώσσα διδασκαλίας
 • Άσανα, πραναγιάμα, διαλογισμός
 • Τεχνικές χαλάρωσης
 • Θετικές δηλωσεις & mantra
 • Props και προσαρμογές των θέσεων
 • Gentle yoga σε ομαδικά τμήματα αλλά και σε one to one sessions
 • Διδασκαλία

Ημερομηνίες

9 – 10 Δεκεμβρίου 2023 | 09:00 – 17:00

3. Yoga Asana as a Therapeutic Element 

Διδάσκει

Μυρτώ Νικολογιάννη (Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Προσαρμοσμένη Φυσική Δραστηριότητα και Θεραπευτική Άσκηση)

Περιλαμβάνει

 • Advanced Anatomy and yoga asana
  • Εμβάθυνση στη μεθοδολογία των αρχών ευθυγράμμισης και της γλώσσας που χρησιμοποιούμε ( ή τον τρόπο να επικοινωνήσουμε) για να επικοινωνήσουν τα σημαντικά κομμάτια της asana στους ασκούμενους
  • Εμβάθυνση στις αρχές της θεραπευτικής γιόγκα μέσα από την asana.
  •Σχεδιασμός μεθοδολογία και πρακτική εφαρμογή για τη δημιουργία θεραπευτικών μαθημάτων εστιασμένων στην περιοχή της λεκάνης, των ωμών, των γονάτων.
  • Εισαγωγικές αρχές της θεραπευτικής γιογκα asana για ειδικούς πληθυσμούς

Ημερομηνίες

20-21 Ιανουαρίου 2024 | 09:00 – 17:00

4. Hatha Yoga Pradipika

Διδάσκει

Νάνσυ Χιτζανίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Philosophy & History, Meditation Techniques)

Περιλαμβάνει

 • Η Λεπτοφυής Ανατομία της Hatha Yoga
 •  Η Κλίμακα της Hatha Yoga: Ξεκινώντας με τον τρόπο ζωής και την Asana
 •  Pranayama: Εξισορρόπηση και διαχείριση της ζωτικής μας δύναμης
 • Το επόμενο στάδιο διαχείρισης της ζωτικής δύναμης: Mudra και Bandha
 • Samadhi – To αποκορύφωμα της γιογκικής Sadhana
 •  Σχεδίαση μιας βασικής πρακτικής Pranayama με συγκεκριμένο στόχο
 • Βασική σχεδίαση μιας πλήρους τάξης με Asana, Pranayama, Διαλογισμό

Ημερομηνίες

8-9 Ιουνίου 2024 | 09:00 – 17:00

5. Mastering the Art of Advanced Asana

Διδάσκει

Γιάννης Ανδρίτσος (Hatha-Raja Yoga Teacher)

Περιλαμβάνει

 • Πρακτική Hatha-Raja Yoga
 • Αναπνοή & Διαλογισμός
 • Συζήτηση
 • Πρακτική σε προχωρημένες στάσεις γιόγκα
 • Πώς διδάσκουμε μία τάξη σε μαθητές με εμπειρία στη γιόγκα
 • Παραλλαγές και προσαρμογές
 • Εξελιγμένες Υπερεκτάσεις και Ανεστραμμένες στάσεις: Μεθοδολογία και πρακτική
 • Η σημασία του δασκάλου και της παράδοσης στην πρακτική και τη διδασκαλία της γιόγκα
 • Τεχνικές καθαρισμού, ενεργειακά σφραγίσματα & κλειδώματα (Kriya Yoga, Mudras, Bandhas)

Ημερομηνίες

2-3 Μαρτίου 2024 | 09:00 – 17:00

6. Holistic Nutrition – Mindful Living

Διδάσκει

Αναστασία Αβραάμ (Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Ολιστική Διατροφή)

Περιλαμβάνει

 • Το πεπτικό σύστημα και η σύνδεσή του με τον εγκέφαλο
 • Μοντέλα διατροφής
 • Ολιστική προσέγγιση για έναν πιο υγιή και λειτουργικό τρόπο ζωής
 • Ολόκληρα τρόφιμα – the whole foods diet
 • Whole-foods συνταγές
 • Βοτανοθεραπεία
 • Η ψυχολογία και η φυσιολογία του φαγητού και της ευχαρίστησης
 • Mindful + Intuitive eating – Ενσυνείδητη και διαισθητική διατροφή
 • Βιωματικό εργαστήρι: πλάνο ολιστικής διατροφής

Ημερομηνίες

30-31 Μαρτίου 2024 | 09:00 – 15:00

7. Ayurveda

Διδάσκει

Θάνια Τυμπανάρη (Yoga Teacher, Ayurvedic Consultant)

Περιλαμβάνει

Η Αγιουρβέδα είναι ένα πανάρχαιο ολιστικό Ιατρικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία πάνω από 5000 χρόνια, το οποίο στοχεύει στην ισορροπία του σωματικού, νοητικού και ψυχικού επιπέδου. Σημαντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, η άσκηση, η εξωτερική και εσωτερική αποτοξίνωση, το περιβάλλον, καθορίζουν την διατήρηση της υγείας μας.

Η Αγιουρβέδα ακολουθεί πέντε (5) θεραπευτικές οδούς για μια υγιεινή διαβίωση και πνευματική ανάπτυξη:

 1. Γιόγκα
 2. Διατροφή
 3. Βότανα
 4. Θεραπείες με μαλάξεις και λάδι
 5. Lifestyle (τρόπος ζωής/σκέψης)

Σε αυτό το διδακτικό κύκλο παράλληλα με μια μικρή εισαγωγή στην έννοια και την σημασία της Αγιουρβέδας θα κοιτάξουμε συγκεκριμένα:

 • Πόσο διαφορετικά παρουσιάζονται τα Dosha σε όλες τις πτυχές ενός ατόμου
 • Πως προσαρμόζουμε τις 5 θεραπευτικές οδούς σε προσωπικό επίπεδο
 • Πρακτική Γιόγκα Asanas, Pranayama και Διαλογισμού
 • Πρακτική σε ζευγάρια, αναγνώριση και πρώτες συμβουλές.

Ημερομηνίες

6-7 Απριλίου 2024 | 09:00 – 17:00

8. Exploring Yoga Nidra & Deep Relaxation

Διδάσκει

Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Certified Dharma Yoga Teacher)

Περιλαμβάνει

 • Διδασκαλία Διαλογισμού και Βαθιάς Χαλάρωσης
 • Πρακτική Yoga Nidra (τεχνική βαθιάς χαλάρωσης)
 • Πρακτική διαφορετικών τεχνικών διαλογισμού
 • Μεθοδολογία και Διδασκαλία σε ομάδες πρακτικών βαθιάς χαλάρωσης
 • Μεθοδολογία και Διδασκαλία σε ομάδες μιας απλοποιημένης Yoga Nidra
 • Τεχνικές ενσωμάτωσης μιας τεχνικής χαλάρωσης σε μια τάξη γιόγκα
 • Η πρακτική της χαλάρωσης, του διαλογισμού και της Γιόγκα Νίντρα ως πρακτικές Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης
 • Στάσεις γιόγκα ως ένας κινούμενος διαλογισμός
 • Τεχνικές αναπνοής ως πρακτική διαλογισμού
 • Σχεδιασμός μια τάξης διαλογισμού και χαλάρωσης
 • Διδασκαλία σε ομάδες και ανατροφοδότηση

Ημερομηνίες

27-28 Απριλίου 2024 | 09:00 – 17:00

9. Intro to Vinyasa Yoga: The Art of Flow 

Διδάσκει

Ανθή Μάλτα (Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Vinyasa Flow Yoga)

Περιλαμβάνει:

 • Τί είναι η Vinyasa Flow Yoga
 • Σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση
 • Δημιουργική αλληλουχία θέσεων στη Vinyasa Flow Yoga για ομαλή ροή προς την peak pose
 • Βασικές αρχές διδασκαλίας μιας τάξης Vinyasa Flow Yoga
 • Μέθοδοι διατήρησης σταθερού ρυθμού στη ροή της τάξης

Ημερομηνίες

11-12 Μαϊου 2024 | 09:00 – 17:00

10. The Art of Sequencing & Adjustments

Διδάσκει

Αλεξάνδρα Παλαντζά (Yoga Alliance E-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Nidra)

Περιλαμβάνει

 • Παρατήρηση-Αισθαντικότητα-Αίσθηση
 • Πρόθεση δασκάλου-Υποστήριξη αναπνοής ασκούμενου
 • Πώς να αποφασίσεις πότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία προσαρμογή και πώς να επιλέξεις τη σωστή προσαρμογή (adjustment)
 • Η μορφή, τα “κλειδιά” των ενεργειακών κατευθύνσεων και οι πιο συχνές λανθασμένες ευθυγραμμίσεις στις asanas
 • Πώς να εφαρμόσεις αυτο-προσαρμογές σε κάθε κατηγορία της asana και πώς τα “βοηθήματα” (props) υποστηρίζουν την αυτo-προσαρμογή (self-adjustment)
 • Αρχές και τρόποι δημιουργίας sequencing σε μάθημα yoga
 • Σχεδιασμός μαθήματος με sequencing ανάλογα με το θέμα της πρακτικής και το επίπεδο των ασκούμενων
 • Τεχνικές απελευθέρωσης του μυοσκελετικού συστήματος, του συνδετικού ιστού και της αναπνοής σε ένα μάθημα yoga
 • Πρακτική εξάσκηση και διδασκαλία one to one και σε μικρά groups

Ημερομηνίες

25-26 Μαΐου 2024 | 09:00 – 17:00

11. Subtle Body Immersion

Διδάσκει

Νάνσυ Χιτζανίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Philosophy & History, Meditation Techniques)

Περιλαμβάνει

 • Το Λεπτοφυές (Ενεργειακό) Σώμα μας: Ένας «χάρτης» του Σύμπαντος.
 • Ανατομία του Λεπτοφυούς Σώματος: Nadis (ενεργειακά κανάλια) – τα «κύματα» του Ενεργειακού/υδάτινου σώματός μας. Chakras (Ενεργειακά Κέντρα), Bindus, Kundalini.
 • Chakras (Ενεργειακά Κέντρα): Τα κέντρα των ψυχικών λειτουργιών – και ένα μονοπάτι εσωτερικής εξέλιξης.
 • Εξερεύνηση του Λεπτοφυούς Σώματος, από τα πέλματα έως την κορυφή, ακολουθώντας το μονοπάτι των Ενεργειακών Κέντρων.
 • Μελέτη της σχέσης του κάθε Ενεργειακού Κέντρου με τα αντίστοιχα σημεία/όργανα του Φυσικού Σώματος.
 • Εξερεύνηση των ψυχικών λειτουργιών που σχετίζονται με κάθε Ενεργειακό Κέντρο.
 • Asanas, Pranayamas και Διαλογισμοί για την ενεργοποίηση και αφύπνιση του κάθε Ενεργειακού Κέντρου.
 • Σχεδίαση της γιογκικής πρακτικής (Asana – Pranayama – Διαλογισμός) αξιοποιώντας την κλίμακα των Ενεργειακών Κέντρων.

Ανακάλυψη των δυνατών σημείων μας και αυτών που χρειάζεται να ενδυναμώσουμε, μέσα από διαδραστική συζήτηση και παιχνίδι, ακολουθώντας το μονοπάτι εξέλιξης του Λεπτοφυούς μας Σώματος.

Ημερομηνίες

10 – 11 Φεβρουαρίου 2024 | 09:00 – 17:00

11. Internship
 • Κάθε διδακτική ενότητα έχει κάποιες προαπαιτούμενες εργασίες και πρακτικές ΠΡΙΝ την έναρξη της. Αυτές στέλνονται στους ασκούμενους σε προσωπικό email μόλις ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στην εκάστοτε ενότητα και πριν την έναρξη της.
 • Μετά την ολοκλήρωση των 11 διδακτικών ενοτήτων και για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του Advanced 500h Yoga Teacher Training Course, ο ασκούμενος θα πρέπει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ώρες προσωπικής μελέτης και πρακτικής, τα περιεχόμενα των οποίων θα δοθούν αναλυτικά με την εγγραφή του ασκούμενου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Προαπαιτούμενα

 • Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δασκάλους γιόγκα που έχουν στην κατοχή τους την πιστοποίηση τουλάχιστον 200 ωρών εκπαίδευσης. Η πιστοποίηση θα πρέπει να αποσταλεί στο t[email protected] πριν την έναρξη του προγράμματος.
 • Συμπληρωμένη φόρμα εγγραφής (μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα).
  Επαφή με τη διευθύντρια του προγράμματος, Έλενα Μουρατίδου, και την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
 • Προκαταβολή για τη δέσμευση θέσης.
 • Βεβαίωση από παθολόγο ιατρό πως επιτρέπεται στον ασκούμενο η άσκηση της γιόγκα και της ελεύθερης γυμναστικής κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Πιστοποίηση

Οι σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς ολόκληρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (και τις 11 διδακτικές ενότητες χωρίς καμία απουσία), συμπληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες εργασίες και πρακτικές πριν την έναρξη κάθε ενότητας, ολοκληρώνοντας όλο το Internship, πιστοποιούνται ως δάσκαλοι γιόγκα (Advanced Level) από την Anahata Yoga Academy και μπορούν να διδάξουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λαμβάνουν ένα επίσημο δίπλωμα που πιστοποιεί πως παρακολούθησαν με επιτυχία το “Advanced 500hr Yoga Teacher Training ”.

Εάν το επιθυμούν, οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance USA ως Yoga Alliance RYT 500.

Πολιτική ακύρωσης

1. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
2. Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
3. Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.

Είπαν για το πρόγραμμα

ADVANCED 500hr YOGA TEACHER TRAINING 

Advanced Yoga 500hr Teacher Training (Online)

Πιστοποίηση

     RYS-500 από τη Yoga Alliance USA

Κατηγορία 
Βασική Εκπαίδευση
Μέθοδος Παρακολούθησης

Online μέσω Zoom

Εκπαιδευτές

Έλενα Μουρατίδου
(Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Yoga Master Trainer, Dharma Yoga Advanced Teacher 800hr)

Νάνσυ Χιτζανίδου
(Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Philosophy & History, Meditation Techniques)

Αλεξάνδρα Παλαντζά
(Yoga Alliance E-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Nidra)

Αναστασία Αβράαμ
(Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Ολιστική Διατροφή)

Γιάννης Ανδρίτσος
(Hatha-Raja Yoga Teacher)

Θάνια Τυμπανάρη
(Yoga Teacher, Ayurvedic Consultant)

Μυρτώ Νικολογιάννη
(Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Προσαρμοσμένη Φυσική Δραστηριότητα και Θεραπευτική Άσκηση)

Ανθή Μάλτα
(Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Vinyasa Flow Yoga)

Ημερομηνίες και Ώρα

Advanced Teaching Skills & Methodology
Έλενα Μουρατίδου
25-26 Νοεμβρίου 2022 | 09:00 – 17:00

Gentle Yoga Immersion
Αλεξάνδρα Παλαντζά
9-10 Δεκεμβρίου 2022 | 09:00 – 17:00

Yoga Asana as a Therapeutic Elements
Μυρτώ Νικολογιάννη
20-21 Ιανουαρίου 2024 | 09:00 – 17:00

Subtle Body Immersion
Νάνσυ Χιτζανίδου
10-11 Φεβρουαρίου 2024 | 09:00 – 17:00

Mastering the Art of Advanced Asana
Γιάννης Ανδρίτσος
2-3 Μαρτίου 2024 | 09:00 – 17:00

Holistic Nutrition-Mindful Living
Αναστασία Αβραάμ
30-31 Μαρτίου 2024 | 09:00 – 15:00

Ayurveda
Θάνια Τυμπανάρη
6-7 Απριλίου 2024 | 09:00 – 17:00

Exploring Yoga Nidra & Deep Relaxation
Έλενα Μουρατίδου
27-28 Απριλίου 2024 | 09:00 – 17:00

Intro to Vinyasa Yoga: The Art of Flow 
Ανθή Μάλτα
11-12 Μαϊου 2024 | 09:00-17:00

The Art of Sequencing & Adjustments
Αλεξάνδρα Παλαντζά
25-26 Μαΐου 2024 | 09:00 – 17:00

Hatha Yoga Pradipika
Νάνσυ Χιτζανίδου
8-9 Ιουνίου 2024 | 09:00 – 17:00

BONUS για τους σπουδαστές του προγράμματος
 1. Απεριόριστα μαθήματα Online ΔΩΡΟ για ολόκληρη την Ακαδημαϊκή χρονιά. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές της Anahata Yoga Academy
 2. 10% έκπτωση σε ΟΛΑ μας τα εκπαιδευτικά
 3. 10% έκπτωση με κάρτα ανεργίας
 4. Δυνατότητα εγγραφής και παρακολούθησης του Anahata Mentorship Training (περιορισμένος αριθμός ατόμων)
 5. Δώρο και έκπτωση σε προϊόντα OMONYMA
 6. Προτεραιότητα σε ΟΛΑ τα σεμινάρια, κύκλους σεμιναρίων, workshops και trainings με περιορισμένο αριθμό ατόμων
 7. Προτεραιότητα σε ΟΛΑ τα free events της Anahata Yoga Academy και της Έλενας Μουρατίδου
 8. Προτεραιότητα στην προώθηση τους σε ενδεχόμενες θέσεις εργασίας για δασκάλους γιόγκα
 9. Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ακαδημίας
 10. Gold membership στο μεγάλο δίκτυο των μαθητών μας σε όλο τον κόσμο!
Επικοινωνία
Επένδυση

Στην επένδυση συμπεριλαμβάνεται το εγχειρίδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, όλο το υλικό για το Internship, η καθοδήγηση, το οπτικοακουστικό υλικό και όλα τα κείμενα μελέτης.

* Η δέσμευση της θέσης γίνεται με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής και την καταβολή της προκαταβολής.

 

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε
ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Καθηγητής : Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ Νικολογιάννη

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Αλεξάνδρα Παλαντζά

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα Αδαμοπούλου

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα Αδαμοπούλου

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Καθηγητής : Aνθή Μάλτα

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Αλεξάνδρα Παλαντζά

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα Αδαμοπούλου

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Ημερομηνίες
6 – 27 Ιουνίου 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Αγγλικά

Ημερομηνίες
3 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Yoga Nidra Foundation Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Yoga Nidra Foundation Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
13/05/2023 – 21/05/2023

Ημερομηνίες
8-9 & 15-16 Οκτωβρίου 2022 

Ημερομηνίες
11-12 & 18-19 Μαρτίου 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Δεκέμβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Απριλίου)

Ημερομηνίες
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Νοέμβριος)

Ημερομηνίες
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Ιανουάριος)

Ημερομηνίες
21/01/2023 – 23/04/2023