200hr Yoga Teaching Training: Εξερεύνησε την Ουσία της Γιόγκα

Κατανοήστε τις βάσεις της γιόγκα και μάθετε τις μεθόδους διδασκαλίας με το 200hr Yoga Teacher Training

Η γιόγκα, ένα βαθύ ταξίδι αυτογνωσίας και ολιστικής ευεξίας, έχει ξεπεράσει τους αιώνες και έχει γίνει ένας τρόπος ζωής που αγκαλιάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στο 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy, πέρα από τις σωματικές στάσεις και το διαλογισμό, μαθαίνουμε πως η γιόγκα περιλαμβάνει μια φιλοσοφία που εναρμονίζει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.

Η γιόγκα είναι το ταξίδι του εαυτού, μέσω του εαυτού, προς τον εαυτό.

– Η Μπαγκαβάντ Γκίτα

Για όσους επιδιώκουν όχι μόνο να εμβαθύνουν την πρακτική τους αλλά και να μοιραστούν τα μεταμορφωτικά της οφέλη, το 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy προσφέρει μια πύλη για την κατανόηση των βασικών αρχών της γιόγκα και την κατάκτηση της τέχνης της αποτελεσματικής διδασκαλίας της.

Ξεκινώντας το ταξίδι της γιόγκα: Κατανοώντας τα βασικά

Στον πυρήνα της, η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που επιδιώκει να δημιουργήσει μια αρμονική σύνδεση μεταξύ του ατόμου και του σύμπαντος. Το 200hr Yoga Teacher Training παρέχει ένα καθηλωτικό ταξίδι στις βασικές αρχές της γιόγκα, που περιλαμβάνει διάφορες διαστάσεις:

Asana (σωματικές στάσεις): Οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν στις βασικές στάσεις που αποτελούν το θεμέλιο της πρακτικής της γιόγκα. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την εκμάθηση των στάσεων, αλλά και την κατανόηση της ευθυγράμμισης, των οφελών και των τροποποιήσεων που ταιριάζουν σε διαφορετικούς σωματότυπους και ικανότητες.

Pranayama (έλεγχος της αναπνοής): Η αναπνοή είναι η ζωτική δύναμη που κινεί την πρακτική της γιόγκα. Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές μαθαίνουν διάφορες τεχνικές αναπνοής που ενισχύουν την επίγνωση, τη συγκέντρωση και τη ροή της ενέργειας. Η γνώση της πραναγιάμα προάγει μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ του σώματος και του νου.

Διαλογισμός και Mindfulness: Η τέχνη του διαλογισμού και της ενσυνειδητότητας είναι αναπόσπαστο μέρος της γιόγκα. Οι εκπαιδευόμενοι εισάγονται σε διάφορες τεχνικές διαλογισμού που καλλιεργούν την εσωτερική ηρεμία και την αυτογνωσία, καλλιεργώντας τη νοητική διαύγεια και τη συναισθηματική ισορροπία.

Φιλοσοφία και ηθική: Πέρα από τις σωματικές πτυχές, η γιόγκα είναι εμποτισμένη με φιλοσοφική σοφία. Οι συμμετέχοντες εξερευνούν τη φιλοσοφία της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένων των Γιόγκα Σούτρας του Πατάντζαλι, των οκτώ άκρων της γιόγκα και της έννοιας του ντάρμα. Αυτή η φιλοσοφική κατανόηση παρέχει ένα ισχυρό θεμέλιο για να ζήσει κανείς μια ισορροπημένη ζωή.

Από μαθητή σε δάσκαλο: Μαθαίνοντας αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας. Το πρόγραμμα 200 ωρών δεν αφορά μόνο την προσωπική ανάπτυξη- είναι επίσης ένα ταξίδι προς την κατεύθυνση του να γίνεις ένας έμπειρος δάσκαλος γιόγκα. Οι μέθοδοι διδασκαλίας που διδάσκονται σε αυτό το πρόγραμμα εξοπλίζουν τους επίδοξους δασκάλους με τις δεξιότητες να καθοδηγούν τους μαθητές στο δικό τους ταξίδι στη γιόγκα:

Σχεδιασμός μαθήματος: Η διαμόρφωση ενός ισορροπημένου και ελκυστικού μαθήματος γιόγκα απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να δομούν μαθήματα που ρέουν, καλύπτοντας διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων και απευθυνόμενοι σε συγκεκριμένους στόχους.

Αποτελεσματική επικοινωνία: Η επικοινωνία είναι το κλειδί στη διδασκαλία της γιόγκα. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις σχετικά με τις σαφείς και περιεκτικές λεκτικές ενδείξεις, που τους επιτρέπουν να καθοδηγούν τους μαθητές μέσα από τις στάσεις με αυτοπεποίθηση.

Πρακτικές προσαρμογές: Οι σωματικές προσαρμογές είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να βοηθήσουν τους μαθητές να επιτύχουν τη σωστή ευθυγράμμιση και να εμβαθύνουν την πρακτική τους. Το πρόγραμμα διδάσκει ασφαλείς και με σεβασμό προσαρμογές για να ενισχύσει τις εμπειρίες των μαθητών.

Προσαρμοστικότητα: Κάθε μαθητής είναι μοναδικός και οι ανάγκες του μπορεί να διαφέρουν. Το πρόγραμμα μεταδίδει την ικανότητα προσαρμογής των μεθόδων διδασκαλίας, των στάσεων και των ακολουθιών ώστε να προσαρμόζονται σε διαφορετικά σώματα και ικανότητες.

Δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος: Ένα επιτυχημένο μάθημα γιόγκα δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωματική εξάσκηση- έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός φιλόξενου και υποστηρικτικού χώρου όπου οι μαθητές αισθάνονται άνετα εξερευνώντας το σώμα και το μυαλό τους.

Συμπερασματικά

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα 200 ωρών της Anahata Yoga Academy προσφέρει ένα μεταμορφωτικό ταξίδι που ξεπερνά τις επιφανειακές στάσεις, αποκαλύπτοντας την πλούσια φιλοσοφία και τις μεθοδολογίες που αποτελούν την ουσία της γιόγκα.

Είτε σκοπεύετε να διδάξετε γιόγκα επαγγελματικά είτε αναζητάτε μια βαθύτερη σύνδεση με την προσωπική σας πρακτική, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί εφαλτήριο για μια βαθύτερη κατανόηση των αρχών και πρακτικών της γιόγκα.

Καθώς ενστερνίζεστε τα βασικά και κατακτάτε τις μεθόδους διδασκαλίας, δεν γίνεστε μόνο δάσκαλος αλλά και οδηγός, εμπνέοντας άλλους να ξεκινήσουν το δικό τους μεταμορφωτικό ταξίδι αυτογνωσίας και ολιστικής ευεξίας.

Υπογράφει η Έλενα Μουρατίδου, ιδρύτρια της Anahata Yoga Academy, Yoga Master Trainer, E-RYT 500, Dharma Yoga Teacher 800hr, Master NLP Coach.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Ημερομηνίες
6 – 27 Ιουνίου 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Αγγλικά

Ημερομηνίες
3 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερομηνίες
8-9 & 15-16 Οκτωβρίου 2022 

Ημερομηνίες
11-12 & 18-19 Μαρτίου 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Δεκέμβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Απριλίου)

Ημερομηνίες
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Νοέμβριος)

Ημερομηνίες
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Ιανουάριος)

Ημερομηνίες
21/01/2023 – 23/04/2023