500hr Advanced Yoga Teacher Training: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Έχεις ήδη ξεκινήσει το ταξίδι σου στη διδασκαλία της γιόγκα, ολοκληρώνοντας την βασική εκπαίδευση γιόγκα των 200 ωρών και έχεις αποκτήσει μια εμπειρία καθοδηγώντας τους μαθητές στο yoga mat. Τώρα, μπορεί να αναρωτιέσαι ποιό είναι το επόμενο βήμα. Πώς μπορείς να αναβαθμίσεις τις διδακτικές σου δεξιότητες, να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου και να ξεχωρίσεις στον ανταγωνιστικό τομέα της διδασκαλίας της γιόγκα; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα προχωρημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων το 500hr Advanced Yoga Teacher Training! Ένα μεταμορφωτικό πρόγραμμα που προσφέρει βαθύτερη κατανόηση του συστήματος της γιόγκα, εξελιγμένες τεχνικές διδασκαλίας και φυσικά την ευκαιρία να συνδεθείς με μια αναπτυσσόμενη αγορά γιόγκα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την προχωρημένη εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα 500 ωρών, από το ποιος μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι τα οφέλη του να αποκτήσεις πιστοποίηση από τη Yoga Alliance USA.

Τι είναι η εκπαίδευση για προχωρημένους δασκάλους γιόγκα 500hr;

Η προχωρημένη εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα 500 ωρών είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να χτίσει πάνω στα θεμέλια που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σου των 200 ωρών. Εμβαθύνει περισσότερο στη φιλοσοφία της γιόγκα, την ανατομία, τη μεθοδολογία της διδασκαλίας και τις προχωρημένες πρακτικές, σε διαφορετικά συστήματα της γιόγκα παρέχοντάς σου τα εργαλεία για να γίνεις ένας εξαιρετικός δάσκαλος. Αυτή η εκπαίδευση περιλαμβάνει 500 ώρες επιπλέον εκπαίδευσης, διευρύνοντας τις γνώσεις και την εμπειρία σου, και κάνοντάς σε έναν πιστοποιημένο δάσκαλο γιόγκα 700 ωρών!

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει;

Οποιοσδήποτε έχει ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα 200 ωρών μπορεί να παρακολουθήσει μια ανώτερη εκπαίδευση 500 ωρών. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που επιθυμείς να εμβαθύνεις στην πρακτική σου και τις διδακτικές σου δεξιότητες, να προωθήσεις την καριέρα σου και να εξερευνήσεις εξειδικευμένους τομείς της γιόγκα.

Τι θα μάθεις

Μια προχωρημένη εκπαίδευση γιόγκα 500 ωρών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

 • Advanced asana και sequencing: Θα εξερευνήσεις προχωρημένες στάσεις, παραλλαγές και πώς να δημιουργείς έξυπνα και συναρπαστικά flow που εξιτάρουν τους μαθητές σου.
 • Φιλοσοφία της γιόγκα: Θα εμβαθύνεις στο λεπτοφυές σώμα και σε αρχαία κείμενα όπως η Hatha Yoga Pradipika, αποκτώντας μια βαθύτερη κατανόηση των φιλοσοφικών βάσεων της γιόγκα.
 • Η asana ως θεραπευτικό εργαλείο: Θα μελετήσεις τις περιπλοκές της ανθρώπινης ανατομίας, επιτρέποντάς σου να διδάσκεις με ακρίβεια και ασφάλεια, ώστε να μειώνεις τον κίνδυνο τραυματισμού.
 • Pranayama και διαλογισμός: Θα μάθεις εξελιγμένες τεχνικές ελέγχου της αναπνοής και πρακτικές διαλογισμού για να εμβαθύνεις στην προσωπική σου πρακτική και για να καθοδηγήσεις τους μαθητές σου προς την εσωτερική γαλήνη.
 • Διαφορετικά συστήματα της hatha yoga: Θα αποκτήσεις τα εφόδια για να δομείς μαθήματα που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες μαθητών, όπως vinyasa flow, gentle yoga, hatha-raja yoga κ.α.
 • Εξειδίκευση: Θα έρθεις σε επαφή με διάφορα αντικείμενα όπως η Ayurveda, η ολιστική διατροφή κ.α.από τη γιογκική παράδοση ώστε να αναγνωρίσεις το δικό σου κάλεσμα και να επενδύσεις με ασφάλεια σε ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης!
 • Καθοδήγηση: Το 500hr Advanced Yoga Teacher Training προσφέρει την ευκαιρία της καθοδήγησης από έμπειρους δασκάλους, με εξατομικευμένη καθοδήγηση και ανατροφοδότηση.

Τι συμβαίνει μετά;

Με την ολοκλήρωση του 500hr Advanced Yoga Teacher Training, θα έχεις τα πιο σημαντικά εφόδια για να:

 • Να διδάσκεις προχωρημένα μαθήματα γιόγκα με αυτοπεποίθηση.
 • Να εξειδικευτείς σε τομείς προσωπικού ενδιαφέροντος.
 • Να εμβαθύνεις στη δική σου πρακτική, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
 • Να προσφέρεις καθοδήγηση και να εμπνέεις τους μαθητές σου για να μεταμορφώσουν τη ζωή τους.
 • Να επιδιώξεις μια πιο αποδοτική και επιτυχημένη καριέρα διδασκαλίας γιόγκα.

Σύνδεση με την αγορά της yoga

Η αγορά της γιόγκα ανθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να ασκούν τη γιόγκα για σωματική, πνευματική και συναισθηματική ευεξία. Καθώς η ζήτηση για πιο έμπειρους και πιο εξειδικευμένους δασκάλους γιόγκα αυξάνεται, το 500hr Advanced Yoga Teacher Training σε καθορίζει ως εξειδικευμένο άτομο στο πεδίο της γιόγκα. Σού επιτρέπει να ανταποκριθείς στις ποικίλες ανάγκες των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναζητούν προχωρημένα μαθήματα, θεραπευτική υποστήριξη ή εξειδικευμένη διδασκαλία. Με την ανώτερη εκπαίδευση, μπορείς να συνδεθείς με ένα ευρύτερο τμήμα της αγοράς, προσφέροντας μοναδικά μαθήματα και εμπειρίες που σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό. Είτε επιλέξεις να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένους πληθυσμούς, στυλ ή θεραπευτικές εφαρμογές, η ευρεία γνώση σου σε καθιστά πολύτιμο στοιχείο στην αγορά της γιόγκα που ευδοκιμεί!

Πιστοποίηση από τη Yoga Alliance USA

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ολοκλήρωσης της μετεκπαίδευσης 500hr Advanced Yoga Teacher Training είναι η δυνατότητα να πιστοποιηθείς από τη Yoga Alliance USA ως έμπειρος εγγεγραμμένος δάσκαλος γιόγκα (E-RYT). Αυτή η πιστοποίηση αναγνωρίζεται παγκοσμίως και σηματοδοτεί τη δέσμευσή σου για συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη ως δάσκαλος γιόγκα. Η Yoga Alliance USA θέτει υψηλά πρότυπα για τους εγγεγραμμένους δασκάλους και το να είσαι πιστοποιημένοι ως E-RYT ενισχύει την αξιοπιστία σου στα μάτια των μαθητών, των στούντιο και των εργοδοτών. Ανοίγει πόρτες σε ευκαιρίες διδασκαλίας παγκοσμίως, ενισχύει τις προοπτικές καριέρας σου και καλλιεργεί την αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Γιατί κάποιος πρέπει να παρακολουθήσει 500hr Advanced Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy;

Η εγγραφή στο 500hr Advanced Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy είναι μια σημαντική επένδυση στην προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη. Δες γιατί:

 1. Είναι το ΜΟΝΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει άρτια, τη θεωρητική γνώση και κατάρτιση, με τη ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, μία καινοτομία της Anahata Yoga Academy.
 2. Όλοι οι εκπαιδευτές είναι αναγνωρισμένοι δάσκαλοι γιόγκα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και έχουν ολοκληρώσει οι ίδιοι πάνω από 5000 ώρες εκπαίδευσης, ενώ είναι πολύ καλά προσαρμοσμένοι και ενημερωμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της γιόγκα.
 3. Η Anahata Yoga Academy, μέσα από τη μακροχρόνια πορεία της στην εκπαίδευση των δασκάλων γιόγκα, έχει αποκτήσει το καλύτερο όνομα στην αγορά εργασίας. Έτσι, είναι πολύ εύκολο για τους απόφοιτους των προγραμμάτων μας να δουλέψουν ως δάσκαλοι γιόγκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, στην Ελλάδα, σε μία καθαρά τουριστική χώρα, οι δάσκαλοι γιόγκα της Anahata Yoga Academy, μπορούν εύκολα να απορροφηθούν στον τομέα του τουρισμού, να διδάξουν γιόγκα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να οργανώσουν τα δικά τους σεμινάρια και yoga retreats.
 4. Υπάρχει άμεση προσωπική επαφή με τους εκπαιδευτές (mentoring), στήριξη και καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, έχοντας το πιο πλήρες εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, στα ελληνικά και στα αγγλικά και μια πολύ πλούσια διεθνή προτεινόμενη βιβλιογραφία για περαιτέρω προσωπική μελέτη και εμβάθυνση

Εν κατακλείδι, το 500hr Advanced Yoga Teacher Training είναι ένα καίριο βήμα για εσένα που επιθυμείς να διαπρέψεις στην καριέρα σου και να εμβαθύνεις στην κατανόηση της γιόγκα. Σου προσφέρει ένα μονοπάτι προς την εξειδίκευση, ενώ παράλληλα σε συνδέει με την ακμάζουσα αγορά της γιόγκα.

Είτε φιλοδοξείς να διδάξεις προχωρημένες τάξεις, να εργαστείς με ειδικούς πληθυσμούς ή να προσφέρεις εξειδικευμένη διδασκαλία, αυτή η εκπαίδευση σού δίνει τη δυνατότητα να έχεις ουσιαστική επίδραση στον κόσμο της διδασκαλίας της γιόγκα.

Είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης, μεταμόρφωσης και ατελείωτων δυνατοτήτων στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα της γιόγκα!

Υπογράφει η Αλεξάνδρα Παλαντζά, Yoga Teacher E-RYT 500 και Master Trainer, με ειδίκευση στη Yoga Nidra.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Ημερομηνίες
6 – 27 Ιουνίου 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Αγγλικά

Ημερομηνίες
3 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερομηνίες
8-9 & 15-16 Οκτωβρίου 2022 

Ημερομηνίες
11-12 & 18-19 Μαρτίου 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Δεκέμβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Απριλίου)

Ημερομηνίες
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Νοέμβριος)

Ημερομηνίες
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Ιανουάριος)

Ημερομηνίες
21/01/2023 – 23/04/2023