200hr Yoga Teaching Training Course: Εξελιγμένος οδηγός

Ανακαλύψτε τις δυνατότητες του προγράμματος 200hr Yoga Teaching Training Course και πώς μπορεί να ενισχύσει την πρακτική σας και τη διδασκαλία.

Η γιόγκα δεν έχει να κάνει με το να αγγίζεις τα δάχτυλα των ποδιών σου, αλλά με το τι μαθαίνεις στον δρόμο προς αυτά.

Judith Hanson Lasater

Στη σφαίρα της γιόγκα, το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό. Για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στον κόσμο της γιόγκα, το 200hr Yoga Teaching Training Course της Anahata Yoga Academy είναι ένα μεταμορφωτικό ταξίδι που έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τόσο την προσωπική πρακτική όσο και τις διδακτικές δεξιότητες του κάθε σπουδαστή. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών της ακαδημίας πηγαίνει πέρα από τις asana (στάσεις) και την pranayama (έλεγχος της αναπνοής) για να εξερευνήσει το πλούσιο μωσαϊκό της γιόγκικης φιλοσοφίας, της ανατομίας, της διδακτικής μεθοδολογίας και της αυτογνωσίας.

Ας δούμε τώρα πώς αυτό το πρόγραμμα μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές σας και να εμπλουτίσει τη σύνδεσή σας με τη γιόγκα.

Η γιόγκα ως μια ολιστική προσέγγιση. Τί υπάρχει πέρα από τις στάσεις;

Ενώ η πρακτική της γιόγκα συχνά φέρνει στο μυαλό εικόνες πολύπλοκων στάσεων και ευλυγισίας, η πραγματική της ουσία βρίσκεται στην ολιστική ένωση του νου, του σώματος και του πνεύματος. Το πρόγραμμα 200 ωρών της Anahata Yoga Academy, λειτουργεί ως γέφυρα, συνδέοντας τους ασκούμενους με τα βαθύτερα στρώματα της γιόγκα. Οι σπουδαστές εμθαθύνουν στα φιλοσοφικά θεμέλια της γιόγκα, αποκτώντας γνώσεις σε αρχαία κείμενα όπως τα Yoga Sutra του Πατάντζαλι και η Bhagavad Gita. Αυτό το φιλοσοφικό υπόβαθρο ενισχύει την προοπτική του ατόμου για τη ζωή, τη διαχείριση του άγχους και τη συνολική ευεξία, καθιστώντας τη γιόγκα έναν τρόπο ζωής και όχι απλώς μια ρουτίνα άσκησης.

Ενσυνείδητη ανατομία και ευθυγράμμιση

Η κατανόηση των περίπλοκων μηχανισμών του ανθρώπινου σώματος είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή και αποτελεσματική πρακτική της γιόγκα. Το πρόγραμμα εμβαθύνει στην ανατομία, διδάσκοντας τους μαθητές για τις μυϊκές ομάδες, τις αρθρώσεις και τη βιομηχανική της κίνησης. Αυτή η γνώση ενδυναμώνει τόσο τους ασκούμενους όσο και τους μελλοντικούς εκπαιδευτές να ασκούν και να διδάσκουν γιόγκα με επίγνωση και ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμών.

Η τέχνη της διδασκαλίας

Για όσους φιλοδοξούν να μοιραστούν την αγάπη τους για τη γιόγκα με άλλους, το πρόγραμμα 200 ωρών της Anahata Yoga Academy παρέχει μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη δεξιοτήτων διδασκαλίας. Από το σχεδιασμό ολοκληρωμένων μαθημάτων μέχρι τις τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας και προσαρμογής, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να δημιουργούν ένα περιβάλλον που φροντίζει και περιλαμβάνει όλους τους μαθητές τους. Μέσα από τη διδασκαλία από καταξιωμένους Senior Yoga Trainers και την ανατροφοδότηση, οι μελλοντικοί δάσκαλοι αποκτούν αυτοπεποίθηση στην ικανότητά τους να καθοδηγούν άλλους στο ταξίδι τους στη γιόγκα της αυτογνωσίας και μεταμόρφωσης.

Μία από τις πιο βαθιές πτυχές του προγράμματος 200 ωρών είναι η ευκαιρία για αυτοεξερεύνηση. Καθώς οι μαθητές εξερευνούν τη δική τους πρακτική, έρχονται αντιμέτωποι με τους περιορισμούς τους και ξεπερνούν τα εμπόδια που έχουν θέσει οι ίδιοι. Αυτή η διαδικασία της αυτοανακάλυψης προάγει την προσωπική ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα, βελτιώνοντας όχι μόνο την πρακτική του ατόμου αλλά και την προοπτική του για τη ζωή.

Community

Η έναρξη ενός ταξιδιού εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα συχνά δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα καλλιεργεί την αίσθηση της κοινότητας, παρέχοντας ένα υποστηρικτικό δίκτυο που συνεχίζεται ακόμη και μετά την αποφοίτηση.

Η ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και προκλήσεων εμπλουτίζει τη διαδικασία μάθησης και προσφέρει συνεχή ενθάρρυνση.

Mindfulness

Καλλιεργώντας την ενσυνειδητότητα και την παρουσία η γιόγκα δεν είναι απλώς μια σωματική πρακτική- είναι μια πρόσκληση να είμαστε παρόντες στη στιγμή. Το πρόγραμμα 200 ωρών ακονίζει αυτή τη δεξιότητα δίνοντας έμφαση στην ενσυνειδητότητα και τον διαλογισμό. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να καλλιεργούν την εσωτερική ηρεμία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη διδακτική τους παρουσία και την προσωπική τους πρακτική.

Προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες

Αν και έχει τις ρίζες του στην παράδοση, το πρόγραμμα 200 ωρών έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Αυτό το μείγμα αρχαίας σοφίας και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας εξοπλίζει τους αποφοίτους να περιηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο της γιόγκα, καθιστώντας την προσιτή και σχετική σε διαφορετικούς πληθυσμούς.

Συμπερασματικά

Το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών της Anahata Yoga Academy για δάσκαλο γιόγκα είναι ένα μεταμορφωτικό ταξίδι που εκτείνεται πολύ πέρα από το yoga mat του. Έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει την πρακτική σας, να διευρύνει την κατανόηση της γιόγκα και να σας δώσει τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα οφέλη της με άλλους. Είτε φιλοδοξείτε να γίνετε δάσκαλος είτε απλώς επιθυμείτε να εξερευνήσετε τις πολύπλευρες διαστάσεις της γιόγκα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια πλούσια και ικανοποιητική εμπειρία που μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Υπογράφει η Έλενα Μουρατίδου, ιδρύτρια της Anahata Yoga Academy, Yoga Master Trainer, E-RYT 500, Dharma Yoga Teacher 800hr, Master NLP Coach.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Ημερομηνίες
6 – 27 Ιουνίου 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Αγγλικά

Ημερομηνίες
3 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερομηνίες
8-9 & 15-16 Οκτωβρίου 2022 

Ημερομηνίες
11-12 & 18-19 Μαρτίου 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Δεκέμβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Απριλίου)

Ημερομηνίες
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Νοέμβριος)

Ημερομηνίες
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Ιανουάριος)

Ημερομηνίες
21/01/2023 – 23/04/2023