200hr Yoga Teacher Training: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο ασκούνται στη γιόγκα! Από το 2010 έως το 2021, η δημοτικότητα της γιόγκα αυξήθηκε κατά 64%, κάτι που δείχνει πόσο ωφέλιμο είναι αυτό το σύστημα για τη σωματική και ψυχική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου! Το πιο εντυπωσιακό όμως που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της Anahata Yoga Academy, ενός εκπαιδευτικού δηλαδή οργανισμού, είναι η στροφή των ανθρώπων προς τις εκπαιδεύσεις της γιόγκα και η δημοφιλία αυτές που αποκτούν! Καθώς η εκπαίδευση 200hr Yoga Teacher Training είναι μια βαθιά εξερεύνηση του εαυτού, της φιλοσοφίας και της τέχνης της διδασκαλίας, τελικά γίνεται μια μεταμορφωτική εμπειρία, εξοπλίζοντας τους ασκούμενους με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση να καθοδηγήσουν άλλους στο μονοπάτι της γιόγκα.  Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε τις βασικές πτυχές ενός 200hr Yoga Teacher Training, από το σκοπό και το πρόγραμμα σπουδών του, μέχρι τον αντίκτυπό του στους αποφοίτους και την αγορά της γιόγκα.

Τι είναι το 200hr Yoga Teacher Training

Η Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να εμβαθύνει τους ασκούμενους στις αρχές, τη φιλοσοφία και τις πρακτικές της γιόγκα. Ένα πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης γιόγκα 200 ωρών προσφέρει ένα μείγμα παραδοσιακών διδασκαλιών και σύγχρονων γνώσεων. Πρόκειται για ένα ολιστικό ταξίδι που δεν ενισχύει μόνο τις σωματικές στάσεις (asana), αλλά εμβαθύνει επίσης στο διαλογισμό, τον έλεγχο της αναπνοής (pranayama), την ανατομία, τη φιλοσοφία, τις τεχνικές χαλάρωσης και την τέχνη της διδασκαλίας.

Τι θα μάθει κάποιος στην εκπαίδευση γιόγκα 200 ωρών

Στο πρόγραμμα 200hr Yoga Teacher Training θα εμβαθύνεις σε διάφορες πτυχές της γιόγκα. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει συνήθως τα εξής:

  • Την πρακτική των ασάνα: Βελτίωση των στάσεων γιόγκα, ευθυγράμμιση και παραλλαγές.
  • Ανατομία και φυσιολογία: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σώμα στις διάφορες στάσεις.
  • Φιλοσοφία: Εξερεύνηση της ιστορίας και της φιλοσοφίας της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων που έχουν επηρεάσει το σύγχρονο τρόπο σκέψης όπως οι Ουπανισάδες, τα Yoga Sutras, η Bhagavad Gita κ.α
  • Διαλογισμός και Pranayama: Τεχνικές για την ηρεμία του νου και τον έλεγχο της αναπνοής.
  • Μεθοδολογία διδασκαλίας: Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την καθοδήγηση των μαθητών και τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου όπου ο ασκούμενος θα μπορεί εκφραστεί μέσω της γιογκα.
  • Γιογκικός τρόπος ζωής: Ενσωμάτωση των αρχών της γιόγκα στην καθημερινή ζωή, καθώς η γιόγκα είναι ένα σύστημα αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πώς δηλαδή ενσωματώνουμε τις αρχαίες διδασκαλίες στην σύγχρονη καθημερινή ζωή του 21ου αιώνα.

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει το 200hr Yoga Teacher Training

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν είναι οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές είναι για το αν μπορεί κάποιος αρχάριος, ή “μεγαλύτερος” σε ηλικία να το παρακολουθήσει. Όμως η ομορφιά ενός 200hr Yoga Teacher Training έγκειται ακριβώς στην προσβασιμότητά του!

Είναι ανοιχτό σε άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο, ηλικία και επίπεδο εμπειρίας στη γιόγκα. Είναι ένα πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης στο οποίο μπαίνουν από την αρχή τα καταλληλότερα θεμέλια για να εξελιχθείς στη γιόγκα. Είτε είσαι ένας έμπειρος ασκούμενος που στοχεύει να εμβαθύνει την κατανόησή του είτε ένας αρχάριος που φιλοδοξεί να διδάξει, αυτή η εκπαίδευση σού προσφέρει μια εξαιρετικά καλή βάση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να διδάξουν, σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν στην ήδη υπάρχουσα πρακτική τους, αλλά και σε όσους θέλουν να φέρουν μια αλλαγή στη ζωή τους αλλά δεν έχουν τα εργαλεία για να το κάνουν. Βασικές προϋποθέσεις για την παρακολούθησή του είναι ο ενθουσιασμός, η δεκτικότητα, η ανοιχτή καρδιά, η διάθεση για μάθηση και το ενδιαφέρον για τη γιόγκα.

Τι συμβαίνει μετά από μια εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα 200 ωρών

Η ολοκλήρωση ενός 200hr Yoga Teacher Training είναι πράγματι ένα σημαντικό επίτευγμα, αλλά είναι μόνο η αρχή ενός δια βίου ταξιδιού. Οι απόφοιτοι συχνά βιώνουν την προσωπική μεταμόρφωση, την αυξημένη αυτογνωσία και τη δέσμευση στη γιόγκα.

Πολλοί συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους μέσω προχωρημένων εκπαιδεύσεων ή σεμιναρίων για να εμβαθύνουν και να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένους τομείς, όπως το 500hr Advanced Yoga Teacher Training, η prenatal yoga, η yoga nidra κ.α.

Σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά της γιόγκα

Η βιομηχανία της γιόγκα πλέον ανθεί, με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Ως απόφοιτος του προγράμματος 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy είσαι καλά εφοδιασμένος για να μπεις μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας της γιόγκα. Μπορείς να διδάξεις σε στούντιο, γυμναστήρια, κέντρα ευεξίας, εταιρικά περιβάλλοντα, ακόμα και στον χώρο του τουρισμού που αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα.

Με την ευελιξία να διδάσκεις μια ποικιλία στυλ και επιπέδων, όπως οι σπουδαστές της Anahata Yoga Academy, είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος για να ανταποκριθείς στις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών.

Πιστοποίηση από τη Yoga Alliance USA

Πολλά αξιόπιστα προγράμματα 200hr Yoga Teacher Training είναι πιστοποιημένα από τη Yoga Alliance USA. Η Yoga Alliance USA είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός που θέτει πρότυπα για την εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα. Η πιστοποίηση σημαίνει ότι το πρόγραμμα τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές και κατευθυντήριες γραμμές, διασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι λαμβάνουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Η πιστοποίηση της Yoga Alliance USA ενισχύει την αξιοπιστία, και διευκολύνει τους αποφοίτους να καθιερωθούν στην κοινότητα της γιόγκα.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy;

To 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy είναι ένα μεταμορφωτικό ταξίδι που υπερβαίνει την εκμάθηση των στάσεων γιόγκα. Είναι μια εξερεύνηση της πρακτικής, της φιλοσοφίας, της αυτογνωσίας και της τέχνης της διδασκαλίας, γεμάτο με εργαλεία ζωής, εργαλεία για να αλλάξει κάποιος την καθημερινότητά του.

Ως απόφοιτος της Anahata Yoga Academy βγαίνεις με τις πιο στέρεες βάσεις στη γιόγκα, προετοιμασμένος να καθοδηγήσεις άλλους στο ταξίδι τους στη γιόγκα. Με τη βιομηχανία της γιόγκα να ανθεί και τη ζήτηση για εξειδικευμένους δασκάλους να αυξάνεται, το 200hr Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy ανοίγει τις πόρτες σε μια εξαιρετική και στοχευμένη πορεία καριέρας.

Είτε σε ενδιαφέρει η διδασκαλία είτε αναζητάς την προσωπική σου ανάπτυξη, αυτή η εκπαίδευση είναι μια επένδυση για σένα!

Υπογράφει η Αλεξάνδρα Παλαντζά, Yoga Teacher E-RYT 500 και Master Trainer, με ειδίκευση στη Yoga Nidra.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Αλεξάνδρα

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Ημερομηνίες
6 – 27 Ιουνίου 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Γλώσσα παρακολούθησης: Αγγλικά

Ημερομηνίες
3 – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερομηνίες
8-9 & 15-16 Οκτωβρίου 2022 

Ημερομηνίες
11-12 & 18-19 Μαρτίου 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Δεκέμβριος)

Ημερομηνίες
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(Απριλίου)

Ημερομηνίες
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Οκτώβριος)

Ημερομηνίες
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(Μάιος)

Ημερομηνίες
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Νοέμβριος)

Ημερομηνίες
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(Ιανουάριος)

Ημερομηνίες
21/01/2023 – 23/04/2023