200 ώρες εκπαίδευση γιόγκα: Τι ακολουθεί μετά;

Αν ολοκλήρωσες με επιτυχία τις 200 ώρες εκπαίδευση γιόγκα, σου αξίζουν συγχαρητήρια! Το 200hr Yoga Teacher Training είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι σου στη γιόγκα. Έχεις πλέον αποκτήσει μια στέρεη βάση στη φιλοσοφία της γιόγκα, την πρακτική των άσανα και τη μεθοδολογία διδασκαλίας.

Αν αναρωτιέσαι ποιό είναι το επόμενο βήμα, έχεις το κατάλληλο άρθρο μπροστά σου! Είναι η ερώτηση που καλούμαστε ως Anahata Yoga Academy να απαντήσουμε στο τέλος από τις 200 ώρες εκπαίδευση γιόγκα, γι’ αυτό και έχουμε αφιερώσει στο πρόγραμμά μας ένα κομμάτι για την καθοδήγηση των σπουδαστών μας μετά τη βασική τους εκπαίδευση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τι ακολουθεί μετά την αρχική σου εκπαίδευση και πώς μπορείς να συνεχίσεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου στη διδασκαλία της γιόγκα. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι η αρχική εκπαίδευση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η πραγματική μαγεία συμβαίνει όταν αγκαλιάζεις την έννοια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

“Ο ρόλος του δασκάλου δεν είναι να διδάσκει, αλλά να βοηθά τον μαθητή να μάθει”

Joseph Joubert

1. Εμβάθυνση των γνώσεών σου με την ανώτερη εκπαίδευση γιόγκα 500 ωρών

Η κατανόηση της φιλοσοφίας της γιόγκα, της ανατομίας και των μεθοδολογιών διδασκαλίας είναι ζωτικής σημασίας για να γίνεις ένας ξεχωριστός δάσκαλος γιόγκα. Το 500hr Advanced Yoga Teacher Training της Anahata Yoga Academy είναι ένα πρόγραμμα προχωρημένης εκπαίδευσης γιόγκα, μια εξαιρετική επιλογή, που προσφέρει 500 ώρες επιπλέον βαθιάς εκπαίδευσης! Σού προσφέρει ευκαιρίες για να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στη διδασκαλία, τις γνώσεις σου πάνω στην ανατομία, την κινησιολογία, τη φιλοσοφία, καθώς επίσης και σε διαφορετικά συστήματα της hatha yoga, την ayurveda, την ολιστική διατροφή και της αποτελεσματικής και μη βίαιης επικοινωνίας με τους μαθητές σου. Η συμμετοχή σου σε ένα πρόγραμμα 500hr Advanced Yoga Teacher Training σε βοηθά να συνδεθείς με άλλους δασκάλους γιόγκα, ώστε να διευρύνεις τις ευκαιρίες σου και να μοιραστείς τις γνώσεις σου.

2. Προγράμματα Καθοδήγησης Yoga  (Yoga Mentorship Training)

Τα προγράμματα καθοδήγησης γιόγκα, όπως το 200hr Yoga Mentorship Teacher Training της Anahata Yoga Academy, θα είναι σίγουρα ανεκτίμητο για σένα που θέλεις να τελειοποιήσεις τις δεξιότητές σου και να εμβαθύνεις την κατανόησή τους. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα σού παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση και ανατροφοδότηση από έμπειρους εκπαιδευτές. Αποκτάς γνώσεις σχετικά με τις αποχρώσεις της αποτελεσματικής διδασκαλίας, καλλιεργείς την αυτοπεποίθησή σου και λαμβάνεις την καθοδήγηση που καλλιεργεί την εξέλιξή σου στη διδασκαλία της γιόγκα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Anahata Yoga Academy δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση κοινότητας και προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για να λύσεις τις απορίες σου, να ζητήσεις καθοδήγηση και να τελειοποιήσεις τον τρόπο διδασκαλίας σου!

3. Προγράμματα Εξειδίκευσης

Η εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς της γιόγκα, όπως η yoga nidra, η prenatal yoga, ο διαλογισμός κ.α, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμβαθύνεις την τεχνογνωσία σου, να εμπλουτίσεις την εργαλειοθήκη σου και να καλύψεις συγκεκριμένες ανάγκες της γιογκικής κοινότητας. Η εκπαίδευση σε πιο εξειδικευμένους τομείς σε εξοπλίζει με τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να αντιμετωπίσεις τις μοναδικές προκλήσεις σε μια αίθουσα γιόγκα και να παρέχεις εξατομικευμένη καθοδήγηση στους μαθητές σου. Δεν εμπλουτίζει μόνο τη διδασκαλία σου, αλλά ανοίγει τις πόρτες σε μια διαφορετική βάση μαθητών. Τα προγράμματα εξειδίκευσης της Anahata Yoga Academy όπως η yoga nidra, η prenatal yoga, η aerial yoga, ο διαλογισμός, και η pranayama είναι μια ευκαιρία να κάνεις ουσιαστικό αντίκτυπο και να ξεχωρίσεις στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της διδασκαλίας της γιόγκα, προωθώντας τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική σου ανάπτυξη.

4. Yoga Alliance USA

Κάτι που με ρωτούν πολύ συχνά οι σπουδαστές είναι που ολοκληρώνουν το 200hr Yoga Teacher Training είναι σχετικά με την πιστοποίηση του παγκόσμιου φορέα της Yoga Alliance USA. Αν θέλεις να είσαι εγγεγραμμένος και πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα στη Yoga Alliance USA, τότε η συνεχής εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να ανταποκριθείς στα πρότυπά της, καθώς απαιτεί μια συνεχιζόμενη κατάρτιση και επαγγελματική ανάπτυξη. Η Yoga Alliance USA απαιτεί έναν ελάχιστο αριθμό Μονάδων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CEUs) για να διατηρήσεις την ιδιότητά σου ως εγγεγραμμένος δάσκαλος γιόγκα (RYT). Αυτό σημαίνει ότι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε προγράμματα, σεμινάρια και workshops δεν είναι μόνο μια επένδυση για την εξέλιξή σου, αλλά και ένα απαραίτητο βήμα για να παραμείνεις ευθυγραμμισμένος με τα παγκόσμια πρότυπα του κλάδου της γιόγκα. Η πλήρωση των απαιτήσεων της Yoga Alliance USA διασφαλίζει ότι παραμένεις ένας αξιόπιστος και αναγνωρισμένος δάσκαλος γιόγκα, κάτι που ενισχύει σημαντικά τις ευκαιρίες και την αξιοπιστία σου στην κοινότητα της γιόγκα.

Κλείνοντας, θα ήθελα επίσης να κρατήσεις στο πίσω μέρος του νου σου, ότι καθώς η γιόγκα εξελίσσεται, αναδύονται διαρκώς νέες τάσεις και νέες πρακτικές, και για να παραμείνεις επίκαιρος, είναι ζωτικής σημασίας να ενημερώνεσαι για τις τελευταίες εξελίξεις. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον κόσμο της διδασκαλίας της γιόγκα, διαπιστώνω τελικά ότι η συνεχής εκπαίδευση είναι μια αναγκαιότητα και όχι μια επιλογή.

Είναι ο δρόμος για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ως δάσκαλος γιόγκα. Αγκάλιασε την με ανοιχτή καρδιά και εξερευνητικό νου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βελτιώσεις τις διδακτικές σου ικανότητες, αλλά θα εμβαθύνεις στην προσωπική σου πρακτική και την κατανόηση της μεταμορφωτικής δύναμης της γιόγκα.

Να θυμάσαι, το ταξίδι της εκπαίδευσης γιόγκα και της προσωπικής ανάπτυξης δεν τελειώνει ποτέ πραγματικά – είναι μια συνεχής, εμπνευστική περιπέτεια! Τι έρχεται λοιπόν στη συνέχεια για σένα; Η απάντηση βρίσκεται στη δέσμευση και στην αφοσίωσή σου να γίνεις ο καλύτερος δάσκαλος γιόγκα που μπορείς να γίνεις!

Υπογράφει η Alexandra Palantza, Yoga Teacher E-RYT 500 και Master Trainer, με ειδίκευση στη Yoga Nidra.

Hatha Yoga Flow

Ένα μάθημα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων που συνδυάζει αρμονικά και με ροή τα στοιχεία του αέρα, της γης και του νερού μέσα από την αναπνοή, την asana και την χαλάρωση.

Διδάσκει: Γιώτα

Giota pappa

Hatha Yoga Flow

Ελάτε να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας,
πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το σώμα μας και τις ανάγκες του την εκάστοτε ημέρα, άλλωστε η κάθε μέρα είναι μοναδική!

Διδάσκει: Ευαγγελία

Hatha Yoga Flow

Μια πρακτική εμπνευσμένη από το στοιχείο της ροής, που δρα
ενδυναμωτικά και χαλαρωτικά.

Καθηγητής : Ιωάννα

Therapeutic Yoga

Καλλιεργώντας την επίγνωση στο σώμα και την αναπνοή,
αποσυμφορίζουμε τις εντάσεις, ενεργοποιούμε το σώμα και ξεκουράζουμε το νου.

Καθηγητής : Μυρτώ

Πρακτική γιογκα με θέα θάλασσα

Hatha Yoga Flow

Ένα ενδυναμωτικό μάθημα γιόγκα, όπου η αναπνοή, οι
δημιουργικές αλληλουχίες των ασάνα, η παιχνιδιάρικη αυτοέκφραση και η βαθιά
χαλάρωση ρέουν μαζί, καλλιεργώντας τόσο την εσωτερική ισορροπία όσο και τη
σωματική ευεξία.

Καθηγητής : Alexandra

Morning Yoga

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα με καθαρό νου, ήρεμη
αναπνοή και σώμα γεμάτο ενέργεια.

Καθηγητής : Άννα

Hatha Yoga

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα hatha yoga που περιλαμβάνει τεχνικές
αναπνοών (pranayama), σταθερές και άνετες θέσεις (asanas), τεχνικές χαλάρωσης
και τεχνικές διαλογισμού. Ιδανικό για όσους θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους
προσφέροντας στον εαυτό τους τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Καθηγητής : Δήμητρα

Vinyasa Flow Yoga

Ένα μάθημα με σκοπό να σε φέρει σε σύνδεσή με το σώμα σου
και την αστείρευτη δύναμή του. Κάθε κίνηση καθοδηγείται από την αναπνοή
δημιουργώντας ένα ρυθμικό κινούμενο διαλογισμό.

Διδάσκει : Aνθή

Gentle Yoga

Χαλαρώστε, αναπνεύστε και βρείτε την ηρεμία σε αυτό το μάθημα
Gentle Yoga! Ένα χαλαρωτικό ταξίδι ενσυνείδητης κίνησης, χαλάρωσης και
αναζωογόνησης για το σώμα και την ψυχή!

Καθηγητής : Alexandra

Vinyasa Flow

Για να χτίσεις αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, συγκέντρωση ενώ
ταυτόχρονα θα αποβάλεις το στρες της μέρας για να απολαύσεις ένα ήρεμο βράδυ.

Καθηγητής : Άννα

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Course language: greek

Dates
6 – 27 of June 2023

Intensive 200hr Yoga Teacher Training

Course language: english

Dates
3 - 24 of September 2023

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(December)

Dates
03/12/2022 – 04/12/2022

Advanced Aerial Yoga Teacher Training
(April)

Dates
22/04/2023 – 23/04/2023

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(October)

Dates
22/10/2022 – 23/10/2022

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training
(May)

Dates
06/05/2023 – 07/05/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(November)

Dates
19/11/2022 – 02/04/2023

200hr Yoga Mentorship Training
(January)

Dates
21/01/2023 – 23/04/2023